worteltaart

Deze worteltaart is zonder de topping glutenvrij

 

Nodig1

- 75 g rozijnen

- 75 ml rum

- 125 ml olijfolie

- 1 citroen, rasp en sap

- 4 el pijboompitten

- 150 g lichtbruine basterdsuiker

- 3 eieren

- 150 g amandelmeel

- 100 g hazelnotenmeel

- 250 g geraspte wortel

- 1 tl kaneel

- 1 tl nootmuskaat

Bereiding

Springvorm van 22 cm bedekken met bakpapier en invetten.

Oven voorverwarmen op 160 C. Breng de rum met de rozijnen aan de kook en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten bruin in een groge koekepan. 

Klop de basterdsuiker met de eieren tot de suikerkristallen zijn opgelost. Klop de olie erdoor. Spatel vervolgens de rozijnen, citroenrasp, 2 el citroensap, het meel, wortels en kruiden erdoor. Doe het beslag in de springvorm en strooi de pijnboompitten erover. Bak in ongeveer 1 uur bruin en gaar.

Voor een lekkere topping. Klop 250 g mascarpone op met een beetje nootmuskaat, kaneel en agavesiroop.