Werkwijze

Ik werk ambulant, dat betekent dat ik naar u thuis kom. Op deze manier krijg ik een betere indruk van uw persoonlijkheid en gewoonten. Iedereen is uniek en dus is het plan van aanpak ook voor iedereen uniek.

Komt u liever naar de praktijk te Sittard, dan kan dat natuurlijk ook.

Als eerste vindt een kennismakingsgesprek plaats. Hieruit moet blijken dat u bij mij op de juiste plaats bent. Is dit niet het geval, dan kijken we samen waar u dan wel de juiste hulp kunt krijgen.

Gaan we samen verder dan vindt tijdens het tweede gesprek een intake plaats. We doen een anamnese, zodat ik weet wat er speelt en waar we rekening mee moeten houden. Uw eetgewoonten worden onder de loep genomen en u gaat een aantal dagen een eetdagboek bijhouden. Aan de hand hiervan maken we een plan van aanpak, specifiek gericht op u. We gaan stap voor stap te werk. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke voorkeuren. Alle vervolgconsulten zijn erop gericht u te motiveren en te ondersteunen om gezonder door het leven te gaan en te laten ervaren dat dit vele voordelen heeft. Verandering gaat niet van het één op het andere moment, daar is tijd voor nodig.

 

Werken in groepsverband

Het kan zeker motiveren om deel van een groep uit te maken. Het is mogelijk om na een individueel traject deel uit te gaan maken van een groep. Het is prettig ervaringen uit te wisselen, tips en trucks van een ander te horen. Er is ook de mogelijkheid lid te worden van mijn facebookgroep: Gewoon Eten met Ilonka.

 

Consult e-mail

Ook is het mogelijk een traject te doorlopen via e-mail. Het is wel aan te raden om één keer life kennis te maken i.v.m. een anamnese.

 

Uitdraai voedingsgewoonten

Wilt u alleen weten of u het gezonde pad bewandelt, laat dan uw eetgewoonten analyseren. Hiervoor houdt u gedurende zeven dagen een voedingsdagboek bij, vervolgens krijgt u een overzicht waarop te zien is hoe de verhoudingen van voedingsstoffen tot elkaar zijn.