Over mij

Mijn interesse in eten is een hele tijd geleden begonnen. Mijn eerste aangeschafte kookboek is al zo’n dertig jaar oud. In die dertig jaar heb ik heel wat hypes met betrekking tot voeding en dieet voorbij zien komen. En ja, het is inderdaad van belang om op te letten wat we in onze mond stoppen. Zelf heb ik me nooit ingelaten met de verschillende soorten diëten. Wel van belang is voor mij om ervoor te zorgen dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg. Zo ben ik op het idee gekomen een opleiding tot voedingsdeskundige te gaan doen. 

Mijn andere interesse is het functioneren van het menselijk lichaam. Een interesse die ik al als klein meisje had. Na de middelbare school ben ik dan ook gaan studeren aan de HBO-verpleegkunde. Ik heb een aantal baantjes gehad in de zorg. Sinds 2010 werk ik met veel plezier als wijkverpleegkundige. Kennis over voeding is ook bij het uitvoeren van dit beroep van belang. Ik kom veel verkeerde voedingsgewoonten tegen. Het geeft voldoening wanneer iemand baat heeft bij de door mij gegeven voedingsadviezen. En zo nu en dan een recept uitwisselen komt geregeld voor.

Mijn uitgebreide ervaring met ziektes heeft voor mij het voordeel dat ik op de hoogte ben over de invloed van voeding op de meest voorkomende ziektebeelden. Een ander voordeel is dat ik veel samenwerk met verschillende soorten disciplines (huisarts, fysiotherapie enz.), dat maakt het voor mij makkelijk om iemand, zo nodig, door te sturen naar de juiste hulpverlener.

In de toekomst wil ik me verder gaan specialiseren in de voeding voor de oudere mens. Bij het ouder worden van het lichaam moeten we er ons bewust van zijn dat bepaalde voedingsstoffen erg belangrijk zijn. We willen zolang mogelijk van een zo gezond mogelijk lichaam genieten. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand, het beste is vandaag hiermee te beginnen.

Ik blijf mij verder ontwikkelen mede door het bijhouden van beroepsliteratuur, het volgen van cursussen.  Ik woon geregeld congressen bij welke te maken hebben met zorg en voeding.