Bewegen is leukZorg ervoor dat bewegen leuk is. Hoe kies je een activiteit. Lees snel verder.

Lees meer

WorkshopsKijk voor diverse, gezellige workshops en actuele acties verder op de website. 

Lees meer 

Emotie etenGevoelens gekoppeld aan eten. Hoe pak je dit aan. De oplossing!  

Lees meer 

ReceptenVoedingsadvies Sittard plaatst recepten voor gewoon eten. Voor iedereen.  

Lees meer 

 

Welkom op de website van Gewoon Eten met Ilonka (Voedingsadvies Sittard).

Het woord DIEET heeft een erg negatieve lading. Onze eerste gedachte hierbij is, ‘ik moet mezelf uithongeren’ om af te vallen. Andersom geldt dit ook, ik wil afvallen, dus ik moet op dieet. Het blijkt dat maar 5% van de mensen uiteindelijk op gezond gewicht weet te blijven. Door veelvuldig extreem te lijnen wordt lijngericht eten aangeleerd. Dit is funest voor het lichaam. Wat je leert bij ‘Gewoon Eten’ is het woord dieet te vervangen door een positieve ervaring met eten. We zijn niet ‘op’ dieet, maar gaan genieten van een nieuwe eet(leef)stijl. Het is een nieuwe uitdaging. Het woordje dieet en afvallen willen we veranderen in lekker en gezond eten. De rest komt vanzelf.

Onderzoeken laten steeds vaker zien hoe belangrijk het hebben van een gezonde leefstijl is. Hoe pak je dit aan. Het allerbelangrijkste is het zetten van de eerste stap. Jezelf ervan overtuigen dat een gezonde leefstijl vele voordelen heeft. De volgende stap is jezelf aan het werk zetten. Je kunt ervoor kiezen om in je eentje deze weg te bewandelen. Ervaring laat echter zien dat het makkelijker is om samen de juiste stappen te zetten. Elkaar steunen en adviseren. Het werkt heel motiverend om onderling tips en trucs uit te wisselen.

Vandaar onze super leuke, gezellige, leerzame en vooral lekkere workshops op locatie te Sittard.

Ook zeer geschikt als teamuitje voor kleine teams (6-10 personen). Datum en tijdstip in overleg.

Geregeld wordt een wandelclubje opgericht om samen te genieten van de natuur op de kollenberg te Sittard. Zo leren we dat bewegen en ontspannen heel goed samen gaan. Het is echt niet nodig om tegen je zin in te vertoeven in de sportschool.

Wil je meer hulp bij de transformatie van je eetgewoonten, kies dan voor persoonlijke begeleiding.

Heb ik uw nieuwsgierigheid gewekt, kijk dan verder op Voedingsadvies Sittard.