Workshops

 

Lekker en toch gezond

Deze slogan loopt als een rode draad door onze workshops.

Op het moment worden drie verschillende workshops gegeven, met elk hun eigen thema.

 

Workshop 1 Overgewicht en 'lekker' afvallen

Het doel van deze workshop is het beginnen ontwikkelen van een gezond eet- en leefpatroon.

We beginnen met een stukje informatie over de invloed van verschillende voedingsmiddelen.
Welke voedingsstoffen heb je nodig en welke kun je beter achterwege laten. Waar moet je op letten bij het doen van boodschappen (inclusief budget).
Omdat niet alleen je manier van eten van invloed is op je gewicht gaan we ook in op andere oorzaken van overgewicht.

We hebben nu lang genoeg stil gezeten. Een lekkere wandeling is wel op zijn plaats. Wandelen is één van de gezondste manieren van bewegen en is bijna voor iedereen geschikt. We lopen een stukje door de natuur van de Kollenberg. Trek dus makkelijk schoeisel aan.Terug van de wandeling zijn we fris om aan de slag te gaan. Nu is het de bedoeling dat iedere deelnemer onder begeleiding zijn eigen eet schema gaat maken. Op deze manier gebruik je voedingsmiddelen die je lekker vindt en waar jezelf achter staat.

En om terug te komen op onze slogan 'Lekker en toch gezond' worden jullie tussendoor verwent met heerlijke hapjes.
Deze workshop neemt ongeveer drie uur in beslag. De wandeling duurt zo'n 45 minuten, al naar gelang wensen van deelnemers is deze tijd aan te passen.

Datum eerst volgende workshop: 17-10-2020Nu 30% korting bij INSCHRIJVEN VOOR 01-09-2020

Voor meer info stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Workshop 2 Diabetes type 2 en 'lekker' genieten van eten

Het doel van deze workshop is het ontwikkelen van een gezonde bloedsuiker.

Uitleg over Diabetes type 2 komt aan de orde op een voor iedereen begrijpelijke manier.
Welke factoren zijn nog meer van invloed op een juiste bloedsuiker. En waar schuilt het gevaar van een instabiele bloedsuiker. Wat is het belang van een gezonde bloedsuiker op je gezondheid. Denk daarbij aan een fit en actief ouder worden.

En dan zijn we nu heel enthousiast om aan de slag te gaan. Wat te doen met het oude eetpatroon. We bekijken het vooraf opgegeven huiswerk. Samen gaan we een nieuw, gezond eet schema maken waarin ieder zich persoonlijk kan vinden. Elke cursist maakt eigen keuzes om zo dicht bij je eigen eetpatroon te blijven.

Indien fysiek mogelijk gaan we een frisse neus halen. We lopen een stukje in de frisse buitenlucht. Bewust ervaren wat dat met ons doet. (Draag makkelijk schoeisel)Terug weer helemaal bij de les. Nu komt het beste deel van de workshop. Overheerlijke hapjes worden geserveerd. Recepten van de hapjes worden besproken en uitgelegd.

Deze workshop neemt ongeveer drie uur in beslag. De wandeling voor een frisse neus doen we in gezamenlijk overleg.

Datum eerstvolgende workshop:  19 september 2020Nu 30% korting bij INSCHRIJVEN VOOR 01-08-2020

Voor meer info stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Workshop 3 Emotie-eten en hoe hiermee om te gaan

Het doel van deze workshop is grip te krijgen op je gewicht.

Wat houdt 'Emotie' eten in? Wat is het verschil met trek hebben en emotie-eten. 
Uitleg over emotie-eten. Waarom wordt er gegeten bij het ervaren van bepaalde emoties.
Van belang is te kijken naar de samenhang met andere aspecten. Hoe kun je hier zelf aan werken. Hoe kunnen we hier gezamenlijk aan werken. 

We gaan nu even een 'luchtje' scheppen. Dit biedt de mogelijkheid om de ontspanning van een wandeling in de natuur te ervaren. Of om ervaringen onderling uit te wisselen. Bij terugkomst kunnen we genieten van gezondevers bereidde hapjes.

En nu aan de slag met ons eet schema. Iedereen vult zijn eigen schema in. Op deze manier beslis je zelf wat je wel en niet wilt doen. Je staat achter je eigen keuze. Je leert afwegingen te maken.

Wat zijn eventuele valkuilen. Hoe gaan we die aanpakken. We maken een kleine start met leren ons denkpatroon om te vormen.

Als afsluiting is er ruimte om te ventileren, het is van belang elkaar te steunen hierbij.
Mocht er na de workshop behoefte zijn aan meer begeleiding geef dit aan, dan maken we een plan van aanpak. (dit kan ook zijn een doorverwijzing)

Datum voor deze workshop nog niet bekend. Mocht je op de hoogte gehouden worden, graag doorgeven op onderstaand mail adres. 

Voor meer info stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Facebookpagina

Gewoon Eten met Ilonka

Facebookgroepen

Openbaar: Gewoon Eten met Ilonka

 

Twaalf weken programma 1

Stap voor stap komen tot een gezond eetpatroon. Week één start met het maken van je huidige eetschema, in week twaalf maak je weer een recent eetschema. Er is dan goed te zien welke veranderingen hebben plaats gevonden. We gaan week voor week een belangrijke voedingsstof onder de loep nemen en in ons eetpatroon aanpassen. Uiteraard gaan we niet moeilijk doen, alle producten zijn in de buurtsupermarkt te vinden. Het is een programma dat prima te doen is met het hele gezin.

 

Twaalf weken programma 2

Hoe houd ik het nieuwe eetpatroon vol. Je hebt programma 1 doorlopen, het lijkt een hele tijd. Echter het veranderen van je eetpatroon en vooral het volhouden hiervan heeft meer tijd nodig. Tenslotte heb je jaren lang anders gegeten. We gaan in deze twaalf weken nogmaals de puntjes op de 'i' zetten. Tips over wat te doen met zwakke momenten. Wat te doen met valkuilen. Hoe kunnen we elkaar steunen en motiveren.