Pasta met tonijn en spinazie van Petra

Een heel lekker recept, smakelijk voor de aankomende donkere dagen.

 

Wat gaat er allemaal in. Hoeveelheden voor een groepje van 4 personen

  • 3 blikken tonijn op waterbasis
  • 2 soorten kruidenkaas naar keuze, bijv. Paturain
  • Diepvriesspinazie, fijn, ongeveer 600 gr en ontdooid
  • Een pakje kookroom (light), doosje slagroom doet het ook goed
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal, heb je het koud? Neem dan wat meer
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel provenciaalse kruiden
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 400 gram volkoren spaghetti

 

Hoe wordt dit één geheel

We beginnen met het aanbakken van de tonijn in de olie. Vervolgens voegen we toe, de ketjap, sambal, chilisaus en kruiden. Even aanbakken en het scheutje melk erbij. Nu is de kruidenkaas aan de beurt, hup in de pan. Pakje room erbij en roeren maar. Als laatste de spinazie nog. En dan gaan we proeven, beetje peper, beetje zout (pas op met zout).

Ondertussen hebben we waarschijnlijk ook de spaghetti gekookt, die bij de heerlijke saus serveren.