Kip Dhansak

In de slowcooker gemaakt, maar kan ook sudderen in een braadpan.

 

Nodig

- 8 kipkarbonades

- 2 el kerrie

- 2 el olie

- 2 (rode) uien

- 2 teentjes knoflook

- 2 tl kurkuma

- 2 tl ketoembar

- 1 tl chilipoeder

- 1 tl gemalen komijn

- 1 tl suiker

- blik tomatenblokjes van 400 g

- 2 el sojasaus

- 100 g gedroogde zwarte linzen

- 5 dl kippenbouillon

 

Bereiding

Bestrooi de kip met de kerrie en bak deze in de olie bruin. Neem uit de pan. Fruit in de achtergebleven olie de uien, knoflook. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak nog even 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en sojasaus toe. Breng de linzen in ruim water aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken en giet af. Meng nu alles in een slowcooker goed door elkaar, zet op slow en laat 5-6 uurtjes pruttelen. Dit kan eventueel ook in een braadpan voor een uurtje of twee.

Lekker om een half uur voor eindtijd vers gesneden spinazie toe te voegen.

Sereveren met zilvervliesrijst.