Plaattaart van bladerdeeg

Twee keer verschillend belegd

 

Nodig:

- kant&klare rollen bladerdeeg

- 1 losgeklopt ei

voor plaat 1

- 300 g tomaatjes

- 2 gele of roden paprika's

- 1 rode ui

- 75 g geitenkaas

- zakje sla

- pijnboompitten

Bereiding

Tomaten, paprika en ui kleingesnijden en door elkaar mengen. Bladerdeeg uitrollen en mengsel erover verdelen, houdt ongeveer 2 cm van de rand vrij. Smeer de rand in met wat losgeklopt ei.

Bak 20 min op 175 graden in de oven. Beleg met de sla en pijnboompitten.

voor plaat 2

- 200 g gegrilde ham

- 100 g ananas (evt blikje)

- 100 g minimozzerella bolletjes 

Bereiding

- Verdeel de ingrediƫnten over het deeg, de rand 2 cm vrijlaten en insmeren met wat losgeklopt ei. Eveneens 20 min bakken op 175 graden.

Een lekker snel recept. Je kunt er veel groente op kwijt. Maar let wel op, bladerdeeg is vet en fruit uit blik bevat veel suiker.