Geroerbakte vijfkruidenkip

Lekker met zilvervliesrijst

 

Nodig voor 4 personen

- 3 el maízena

- 3 tl vijfkruidenpoeder

- 125 ml kippenbouillon

- 2 el sojasaus

- 1 el rijstwijn of sherry

- 2 tl rijstazijn

- 2 tl suiker

- 500 g kipfilet in blokjes

- 3 el bakolie

- 4 lenteuitjes

- 1 rode peper

- 2 tenen knoflook

- 1 tl gemberpoeder

- 1 stronk broccoli

- 200 g spinazie

- 200 g peultjes

- 1 rode paprika

Bereiding

Maak een mengseltje van de maïzena, vijfkruidenpoeder, sojasaus, rijstwijn, rijstazijn, suiker en kippenbouillon.

Verwarm de olie en bak de kip rondom bruin. Voeg de knoflook, pepertje en gember toe. Vervolgens de lente uitjes, rode paprika en spinazie.

De peultjes en broccoli even voorkoken en ook toevoegen.

Als laatste het vijfkruidenmengseltje en even laten koken. Op smaak brengen met peper en eventueel nog wat sojasaus.