Gehakt en tofu

Dit gerecht kan vegetarisch maar ook met gehakt.

 

Ingrediënten

- olie

- 200 g gehakt (runder)

- 2 tl Chinees 5 kruidenpoeder

- stukje gember

- 1 rundvleesbouillonblokje

- 1 el maïzena

- 2 el zwarte bonensaus

- 1 el chilisaus

- 1 el sojasaus

- 350 g tofu

- 200 g diepvriesdoperwten

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 1 rode peper

- 2 takjes verse koriander

- bijgerecht, basmatirijst

 

Bereiding

Bak het gehakt bestrooid met het 5 kruidenpoeder. Bak knoflook, ui, rood pepertje en gember mee. Verbrokkel het bouillonblokje erboven, doe de maïzena erbij, zwarte bonensaus, dan de chilisaus en sojasaus. Nu de koriander. Voeg nog 500 ml water toe. Laat een half uurtje sudderen. Ondertussen de tofu en erwten 5 minuten koken. Rijst gaar koken. Roer de tofu en erwten voorzichtig door de saus.

Uiteraard kan je tofu vervangen door gehakt of gehakt door tofu.