Kip met spruitjes

Een topf (pan) met kip, spruitjes en tomaat

 

Ingrediënten 4 personen

- 750 g schoongemaakte spruitjes

- 500 g kipfilét in stukjes gesneden

- 1 gele of rode paprika

- 1 teentje knoflook

- 2 uien

- 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn

- 1 blik gepelde tomaten 

- 125 ml groentebouillon

- 1-2 el sausbinder voor bruine saus

- peper en zout

- nootmuskaat

- olie/margarine

 

Bereiding

2 El olie met een klontje margarine verhitten. Kip aanbakken, uien en knoflook kort meebakken. Spruitjes, paprika en rozemarijn toevoegen en even meebakken. Tomaten uit blik klein snijden en met het tomatenvocht toevoegen. Groentebouillon erbij gieten. Het geheel 20-25 minuten laten koken op laag vuur. De sausbinder al roerende toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.

Lekker met aardappelpuree of gebakken krieltjes