Hongaarse goulash

Het lekkerst met echte Hongaarse paprikapoeder

 

Ingrediënten 4 personen

- 400 g zilvervliesrijst

- 500 g varkensfilét of varkensfricandeau

- 1 rode paprika (meer is nog beter)

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 tl gedroogde peterselie

- 2 el bloem

- 3 el (Hongaarse) zoete paprikapoeder

- 1 el Hongaarse goulashcréme, als je die hebt

 

Bereiding

Vlees in blokjes snijden. Aanbraden in olie met een klont margarine. Ui, knoflook en paprika erbij en even meebakken. Bloem en paprikapoeder toevoegen, heel even meebakken (pas op voor aanbakken). Peterselie erbij. Nu zoveel water toevoegen tot het vlees net onder staat. Blijf hierbij goed roeren. Voeg de eventueel in huis hebbende goulashcréme toe. Laat alles op een laag pitje sudderen tot het vlees lekker zacht is. Ondertussen de rijst koken. Lekker met sperziebonen en/of een frisse salade.

De echte goulash wordt natuurlijk van runderpoulet gemaakt, maar dit is de snelle versie. In Hongarije wordt de goulash ook niet gebonden met bloem. Wat wel voorkomt is een lekkere klont zure room in de goulash.