Groene pasta

Ongemerkt veel groenten

IngrediƩnten

. uiteraard volkoren pasta

. een zak verse spinazie (ik neem altijd de gewassen versie), diepvries is ook goed hoor (ontdooid)

. ui, hoeveelheid naar smaak

. knoflook, ook naar eigen smaak

. 2 eetlepels groene pesto, zelfgemaakt of uit een potje.

. een stronk broccoli

. een courgette

, peper en een snufje zout

. beetje olie (olijf- of koolzaad) Ik gebruik veel koolzaadolie, (voor onze grensbewoners, goedkoop in Duitsland)

 

Bereiding

Pasta koken en ondertussen de groentesaus bereiden. Groente schoonmaken en voor zover nodig kleinsnijden. Broccoli even koken (5 min). Olie verwarmen, ui, knoflook, en courgette zacht bakken. Spinazie en broccoli toevoegen en een paar minuutjes laten pruttelen. Pesto toevoegen en op smaak maken met peper en een klein beetje zout. Dit alles nu fijnmaken met een staafmixer of blender. Meng de gekookte pasta door de groene saus en klaar. Lekker met een salade. En voor liefhebbers van vlees of vis, gewoon een mager stukje erbij.