Pasta met snijbiet en spinazie

Pasta met snijbiet, spinazie en zalm

Ingrediënten voor 4 personen

- 400 gram snijbiet

- 400 gram verse spinazie

- 1 geel pepertje

- 250 gram gerookte zalm

- 200 gram gekruide roomkaas

- 200 gram roomkaas naturel

-  theelepel Italiaanse kruiden

- peper 

- 400 gram pasta naar keuze

- 2 eetlepels raapzaadolie

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Maak de snijbiet schoon. Scheid te bladeren van de stelen. Snijdt de bladeren in stukken. Maak de spinazie schoon, verwijder zo nodig de harde nerven.

Verwarm de olie en bak eerst de steeltjes van de snijbiet in ongeveer 8 minuten zacht. Voeg het pepertje fijngesneden toe, dan de overige snijbiet en spinazie. Italiaanse kruiden toevoegen. En enkele minuten roerbakken. 

Kleingesneden gerookte zalm meebakken.

Roomkaas toevoegen en alles samen twee minuutjes laten opwarmen. Op smaak maken met peper.

Pasta toevoegen en klaar is het.