Pruimenchutney

Lekker bij een kaasplankje

 

Ingrediƫnten

- 2 kg ontpitte pruimen

- 2 uien, klein gesneden

- 2 tenen knoflook, fijngemaakt

- 2 kleine rode pepers, klein gesneden

- stukje verse gember, geraspt

- 250 ml rode wijnazijn

- 500 g geleisuiker

- 1 el zout

- scheutje gembersiroop

 

Bereiding

Doe de pruimen, uien, knoflook, pepers en zout in een pan en verhit al roerende. Roer tot het vocht uit de pruimen komt en zet dan het vuur laag. Laat dit een poosje pruttelen tot de pruimen zacht zijn (1/2 uur). Voeg al roerende de azijn en suiker toe, en eventueel de gembersiroop. Laat dit geheel zo'n twee uurtjes pruttelen, maar roer regelmatig. Heeft het een dikke massa gevormd, dan kunnen de potjes gevuld worden. Zet de volle potjes eerst vijf minuten op de kop, draai en laat verder afkoelen.