Popcornrepen

Bevatten aardig wat calorieën. En zo lekker, pas op dat je niet teveel eet.

 

Nodig voor een ondiep bakblik blik van 20x20 cm

- 1 el olijfolie

- 40 gr popcornmaïs

- 100 g pindakaas met of zonder noot

- 2 el kokosolie

- 2 el ahornsiroop

- 6 el halfvolle melk

- 100 g pure chocolade 70% in stukjes

- 25 g gedroogde cranberrybessen fijngehakt

- 25 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes

- 25 g gemengde ongebrande, ongezouten noten fijngehakt

- 15 g zonnebloempitten

- 15 g pompoenpitten

Bereiding

Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.

Verhit de olie en pof de maïs tot ze bijna allemaal ontpopt zijn. (over gebleven korels weg doen)

Verwarm de pindakaas, kokosolie, melk en ahornsiroop tot een egaal mengsel. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor tot die gesmolten is.

Voeg de popcorn toe samen met de stukjes abrikoos en cranberrybessen. Roer alles luchtig door. Stort in het bakblik en druk voorzichtig aan. Bestrooien met de noten en pitten.

Plaats het blik tenminste twee uur in de koelkast.