Zaadrepen

Heel lekker

IngrediĆ«nten 

- 150 g havervlokken

- 75 g sesamzaad

- 75 g pompoenzaad

- 75 g zonnebloempitten

- 75 g gedroogde vruchten (pruimen, abrikozen)

- 60 g boter

- 50 g rietsuiker

- 40 ml golden syrup

- 2 eetlepels pindakaas.

 

Bereiding

Verhit de oven tot 180 C.

Meng de havervlokken met de zaden en pitten, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze licht goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Meng de kleingesneden gedroogde vruchten door de zadenmix.

In een pannetje de boter, suiker, golden syrup en pindakaas laten smelten op laag vuur. Blijf roeren tot de boter gesmolten is. Breng het mengsel aan de kook en al roerende 5 min laten koken. 

De siroop mengen met het havermengsel. Dit alles in een bakvorm (bekleed met bakpapier) goed aandrukken en 2 tot 3 uur in de koelkast zetten. Vervolgens in stukken snijden.

Bewaren in een koekblik.