Gezond stoofpotje met een flinke portie peulvruchten
Ingrediƫnten:
600 g tomatenblokjes
500 g witte bonen, uitgelekt
3 teentjes knoflook
2 uien
1 tl kurkuma
2 tl ras-el-hanout
1 tl komijn
klein bosje verse peterselie
20 groene olijven
1 grote wortel
brood, rijs of couscous voor erbij
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snipper de uien. Snij de wortel in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan. Fruit de uitjes totdat ze zacht zijn en voeg dan de knoflook en wortel toe. Bak dit nog een paar minuutjes samen. Voeg de kurkuma, ras-el-hanout en komijn toe en bak deze even mee.Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, breng alles op smaak met wat peper en zout en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen.
Hak ondertussen de peterselie fijn en bereid het bijgerecht naar keuze voor. Voeg als laatste de peterselie en olijven aan het stoofpotje toe.