Risotto met pompoen en salie

Lekkere risotto uit de oven 

  Ingrediënten

- 1 el olijfolie

- 1 ui, gesnipperd

- 12 salieblaadjes

- 400 gr arboriorijst

- 800 gr pompoen, geschild & in blokjes

- 1.25 l kippenbouillon

- snuf zeezout & peper

- 30 gr boter

- 40 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas 

 

 Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Gebruik een pan met dikke bodem, die ook geschikt is voor de oven. Verwarm deze op matig hoog vuur. Roerbak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten, totdat de ui zacht is. Voeg de rijst, pompoen en bouillon toe en doe een deksel op de pan. Zet de pan 30 minuten in de oven. Haal de pan uit de oven. Let op: de risotto zal nog nat zijn. Roer de zout, peper, boter en kaas erdoor en blijf roeren totdat de risotto dikker wordt.