Visie

ilonkaMijn praktijk heet Gewoon Eten met Ilonka. Gewoon eten moeten we tenslotte allemaal. Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten, maar niet iedereen is zich bewust van wat hij eet. Welke voedingsstoffen hebben we nodig en welke kunnen we beter achterwege laten. Vanuit de media duiken stuk voor stuk nieuwe diƫten op. Vooral wanneer wordt aangeraden bepaalde voedingsstoffen uit je voedingspatroon te schrappen is voorzichtigheid geboden. Denk hierbij aan het mijden van koolhydraten. Ik vraag me af, waar moet ons lichaam dan op draaien. Het gaat natuurlijk wel om de juiste verhoudingen.

Ik denk, laten we nou eens Gewoon Eten. De producten zijn makkelijk te verkrijgen en betaalbaar. Het is ook niet nodig om uren in de keuken te staan, het hoeft niet ingewikkeld te zijn.  

We zijn op ons best wanneer onze gezondheid dat ook is. De juiste voedingsmiddelen zorgen dan ook voor een heel sterke basis van onze gezondheid. Het gaat niet om hoe we eruit zien aan de buitenkant,  maar wat kunnen we doen om onze binnenkant zo optimaal mogelijk te houden. De oplossing hoef je niet ver te zoeken, gewoon dat eten wat ons lichaam nodig heeft. Het moet een gewoonte worden om goed voor jezelf te zorgen. Uiteraard zijn er meerdere factoren die hier een rol bij spelen, zoals je leefstijl. Heb je voldoende beweging en buitenlucht bijvoorbeeld. Ook hierna wordt gekeken tijdens het doorlopen van een traject.

Zoals te zien is op de foto ga ik uit van de nieuwe schijf van vijf. Ik sta achter de adviezen gegeven door het voedingscentrum. Deze richtlijnen kunnen natuurlijk worden aangepast aan ieder uniek individu.

Ik wil graag mensen begeleiden in het zelf ontdekken wat ze nodig hebben en daar enthousiast voor maken. Plezier krijgen in koken, experimenteren en genieten. Gewoon genieten van eten.