Emotie eten

-          Wat is Emotie Eten

Emoties die we voelen, gaan vaak samen met stress. Ook het ervaren van negatieve emoties kan voor mensen een reden zijn om teveel te gaan eten.

Emotie Eten wil zeggen dat iemand gaat eten op het moment dat hij bepaalde gevoelens ervaart. In plaats van deze te uiten, gaat de emotie-eter zijn gevoelens weg eten. Het kan om allerlei gevoelens gaan. Voorbeelden daarvan zijn: boosheid, verdriet, angst, niet lekker in je vel zitten, onrustig of geïrriteerd zijn.

 

-          Specialisatie

Waarom deze specialisatie.

In veel contacten met mensen om mij heen wordt mij voortdurend gevraagd of ik kan helpen met het onder controle krijgen van hun ‘eetverslaving’. Echter deze eetverslaving, die vaak neerkomt op emotie eten is niet te verhelpen met een lijstje met toegestane voedingsproducten. Hier komt veel meer bij kijken. Om aan deze vraag te kunnen voldoen ben ik mij gaan bijscholen op het gebied van emotie eten.

 

 

-          Coaching

Aan de hand van een aantal stappen en verschillende fases komen we tot een eindresultaat.

Aan het eind van het traject ben je instaat om te gaan met de vele verleidingen die emotie eten met zich meebrengen. Het belangrijkste is dat jezelf de juiste keuzes kunt maken. Je zult trots zijn op jezelf. Het is een proces waarbij jezelf aan het stuur staat. Alles wat je hebt bereikt heb je aan jezelf te danken. Het is hard werken, maar wordt rijkelijk beloond. Gedurende het hele proces wordt je begeleid. Het is een transformatie naar een gezonde leefstijl, waarin je gerust mag genieten.